torstai 31. tammikuuta 2013

Muumipaketti!

Osallistuinpa tagiin, jonka nimi on "Drive away grey clouds". Elikkäs ideana oli antaa piristystä päivään jonkunlaisen lahjan avulla. Paketin sisällön sai itse valita. Minä lähetän pakettini kauas Kiinaan. Minun vastaanottajani toivoi muumi -tuotteita, joten niitähän hän sitten saakin! :D Lahjan budjetti oli noin 3-5 euroa, ja minulla taisi mennä vähän yli 5 euron.

Tässäpä vähän paketin sisällöstä kuvia:

Elikkäs pakettiin sulloin kaksi kappaletta muumikortteja, muumivihkon (A5), muumitarroja ja tommosen pienen muovisen Niiskuneidin :D Ja tossa vihreessä kuoressa on sitten kirje.
Tässä vähän kirjettä. Ajattelin tästäkin pistää kuvan, kun sisältö ei ole niin privaattia.
Tämmöinen Niiskuneiti figuuri lähtee matkalle. Tämän olen kyllä joskus saanut muumi-suklaamunasta, mutta kuitenkin minun mielestä ihan kiva lisä pakettiin. :)
Melko valmis pakkaus. Huomenna vien paketin postiin. :) 
Takapuolelle kirjottelin vielä jotakin.  Ei kyllä tullu tästä kovin koristeellista. :D Mutta tämä on mun eka paketti niin koitellaan, että pääseekö tämä edes perille. 

Toivottavasti pääsee paketti perille! Ja mikä tärkeintä, että vastaanottaja on tyytyväinen! :)

Ihanaa, minun osaltani KOEVIIKKO ON OHI! Sen kunniaksi ostin mässyä, joita aion nyt mussuttaa, joten Helmi sanoo heihei ja sukeltaa internetin ihmeelliseen maailmaan med karkkipussukka.



Helmi 

keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Askartelua ja ahdistusta

Joo ja tänäänhän piti lukea ruotsin kokeeseen. Noh, se vähän jäi, kun on ollut kaikkea kivaa tekemistä! Aina kun pitäs lukea tai tehdä jotain koulujuttuja, niin ihan varmasti löytää kaikkee mahtavaa tekemistä. MIKSI?!

Päätin kuitenkin pienestä ahdistuksesta huolimatta lähettää pari korttia (postcrossing) ja osallistuin yhteen "tagiin" (miten tagit toimii?), joka on ensimmäiseni!  Tagissa johon osallistuin, oli ideana ostaa tai koristella mahdollisimman hienoksi kirjekuori ja lähettää se sitten. Itse värkkäsin omin pikku kätösin sen kirjekuoren, kuvaa löytyy alempaa.

Tämmöisen suomalaisen mustavalkokuvan lähetin Saksaan. Kortissa on oikeasti valkoiset reunukset, mutta koska skannerini on änkyrä ja tykkää tuhota kuvia, niin ei voi mitään.
Tällaisen perhoskortin löysin  ja lähetin Yhdysvaltoihin. (Anteeksi huono laatu jälleen...skanneri...KOSTO ELÄÄ  ) Vastaanottaja toivoi juuri kukka- tai perhosaiheisia kortteja ja tässäpä sitä ois!
Tällainen tuli siitä kirjekuoresta. Tuo kuori näyttää tässä vähän ruskealta, oikeasti on kiiltävän keltainen. Toivottavasti täyttää vaatimukset. :) Kaustinen ja pilvet on leikattu tapestista, tai siis oikeastaan boordista. Kerran löysin Ressu/Kaustinen aiheisen boordirullan alennuksesta ja ostin, juuri askartelutarkoitukseen. Nyt tuli käyttöäkin!

Ja tällainen kuori on takapuolelta! Toivottavasti vastaanottaja tykkää.  Kuoren sisään pistin pienen kortin ja terveisiä.


Mutta nyt tämä lähtee tästä nyt syömään, kun sekin on jäänyt vähän huonolle tänään. Sen jälkeen SVENSKA!
Helmi 


tiistai 29. tammikuuta 2013

Postia, koulua & väsynyt Helmi

Kyllä nyt väsyttää! Stressi on painanut päälle koeviikon takia. Tänään oli vuorossa matematiikan koe, joka valitettavasti "meni penkin alle" eli huonosti meni. Siitä voi syyttää vain itseään, kun en enempää suostunut lukemaan. Saa nähdä, joudunko uusimaan. 

Kokeen jälkeen kävin kehittämässä muutaman valokuvan koulumme pimiössä. Mulla on meneillään valokuvauskurssi, jossa käytettiin filmikameroita. Filmit kehitettiin itse (opettajan avustuksella) ja nyt olen käynyt kahtena päivänä kehittämässä itse kuvia. Aluksi kuvan kehitys ei ihan onnistunut, kun kuvista tuli jatkuvasti mustia. Sitten kuitenkin kaverini kanssa tajusimme, että valotimme (vahingossa) kuvat pilalle. Noh, tällä tavoin sitä oppii! Kuvan kehitys on mukavaa puuhaa, kunhan oppii sen ensin kunnolla. Olen tyytyväinen, että onnistuin kehittämään pari kappaletta oikein kivannäköisiä mustavalkovalokuvia. :)

Suurin piirtein tällaisella kameralla kuvailin kurssin aikana (Minolta, tarkempia tietoja en tiedä). Vielä joku kaunis päivä (eli silloin kun on rahaa) menen ja ostan filmikameran! Sitte kun saan kehittämäni kuvat kotiin, saatan pistää niitä tänne blogiin näytille! 

Tänään olin reippaana ja kävin koulun jälkeen vielä Suomalaisessa ostamassa ensi jakson kirjat. Lisäksi mukaan tarttui vähän uutta kirjepaperia (ohessa kuva). Tulin kaupungilta bussilla kotiin ja lähdin vielä kävellen ruokakauppaan. Kävelin kaupasta neljän kilon reppu selässä ja ruokakassi kädessä kotiin. Kotona oli oikea voittajafiilis! Vaikka lähikauppaamme onkin vain pari sataa metriä matkaa, olen hyvin ylpeä itsestäni. 

Tällaista paperia tuli ostettua kirjakaupasta. Suomalaisessa tosin on melko surkea valikoima. Tuo vihreä on ihan oikeaa kirjepaperia, mutta sininen on tavallista värillistä tulostuspaperia, jota aion käyttää kirjepapruna. (Kuva on vähän huono heijastavan muovin takia :s)

Tänään postilaatikosta löytyi ylläreitä:

Tosi kiva mustavalkoinen kortti Kiinasta! Lähettäjänä oli 4-vuotias pikkupoika (vanhempien avustuksella iästä päätellen), jonka lempihahmo oli Buzz Lightyear (en ole ennen tajunnut, että Buzzin toinen nimi on LIGHT-YEAR=valovuosi :o)

Keltaisesta kuoresta löytyi suomalaisen kirjekamuni (Essi!) kirje :)
Kirjoittelin heti kamulleni takaisin kirjeen ja tässä on sen kuori. Vähän koristelin sitä autotarroilla ja sinisella kynällä rajailemalla. Ihan jees.


Jaa-a, pitäisi varmaan lähteä lukemaan psykologiaa, joten näkemisiin!

Helmi 

maanantai 28. tammikuuta 2013

Kirje ja kortti Saksasta

Tänään postilaatikossa minua odotti Saksasta tullut kirje! 

Tutustuin tässä vähän aikaa sitten netissä (interpals) yhteen mukavaan saksalaispoikaan, jonka kanssa olemme aloittaneet kirjoittelemaan. Tässäpä siis ensimmäinen kirje uudelta kirjekamultani: 

Huom! Paljon postimerkkeja, jihuu! + Vähän suomen kieltäkin kirjeeseen oli  raapustettu. Kirjeen mukana tuli vielä 3 kpl  hänen ottamiaan valokuvia. Vielä ihan oikealla filmikameralla otettuja!

Kädet sauhuten  ja silmät kierossa lueskelin kirjeen läpi. En paljon jaksellut odotella, vaan rustasin heti kirjeen pojalle takaisin (vaikka kaikkeen tähän ei oikeasti olisi aikaa, koska on huomenna matematiikan koe, johon en ole vielä lukenut paljoakaan). Kirjeestä tuli melko pitkä ja jälkeen päin luettuna sieltä löytyi melkoisesti virheitä englannin kielessä. Toivottavasti kuitenkin ihan ymmärrettävä kirje! Kirjeen lisäksi laitoin kuoreen mukaan kaksi korttia ja yhden itse ottamani valokuvan.
Tällaisen kuoren sisälle sujautin kirjeen. Kirjekuoren olen itse taitellut ja vähän muokkaillut Muumi-tyyliseksi. Hahmot ovat kotoisin jouluisesta muumi -lahjapaperista. Postimerkkejäkin on tullut ostettua ja kivoilta näyttävät! :)
Tässä kirjekuoreni muu sisältö:
1. Meidän mökiltä otettu kesäinen maisemakuva. On ne kesäillat kyllä kauniita! Tosin  tätä valokuvaa piti vähän saksilla  leikellä, että mahtui kirjekuoren sisään.
2. Lähetin  kirjekaverilleni myös Akseli Gallen-Kallelan teoksen Poika ja varis.
3. Ja tietysti Muumi-kortti!


 
Tässä vielä kirjekuoressa olevia hassuja hahmoja. Keskellä olevan pikkuotuksen liimasin kirjekuoren takapuolelle.


Postilaatikosta löytyi myös Saksasta kotoisin oleva kortti.
Mielestäni tosi nätti maisema, mutta tuo ristillä roikkuva Jeesus tekee kuvasta vähän uskonnollisen tuntuisen. Muuten oikein kiva kortti! En muuten tiedä miksi mun skanneri aina leikkaa valkoiset reunat pois. Tässäkin kortissa olisi oikeasti valkoiset reunukset. Skannerini ei pidä minusta.

 Helmi 

perjantai 25. tammikuuta 2013

Tästä se alkaa!

Tästä siis alkaa mun uusi blogi! Blogi käsittelee lähinnä kirjeenvaihtoa, askartelua ja postcrossausta. Idean sain yhdeltä kirjekaveriltani, jolla on samantyylinen blogi. Sitä lukiessa itsekin ihan innostuin ja ajattelin koittaa, osaisiko sitä itsekin pitää blogia. :) Lisäksi tulen lisäämään valokuvia, kun sitäkin tulee harrastettua silloin tällöin. Mutta katsellaan, mitä tästä tulee!

Postcrossingissa olen kerennyt olla noin viisi kuukautta. Kortteja olen saanut noin 30 ja lähettänyt samaisen määrän. Tässäpä muutamia lempparikorttejani:

Ensimmäinen kortti minkä sain postcrossingin kautta! Kuvassa siis Juri Gagarin,  ensimmäinen  avaruudessa käynyt mies. Kortti on tietenkin Venäjältä, josta Gagarin on kotoisin. Ehdoton suosikkini tuon hymyn takia! :)
Toinen lempparini on tämä söpö joulukortti. Tämä ihastuttava poro tuli minulle Liettuasta. Tykkään kovasti kortin tyylistä ja yksityiskohdista.
Tämän kortin lähetin viime vuoden puolella Yhdysvaltoihin.  Täytyy sanoa, että tästä oli vaikea luopua. :)  

Helmi